Etusivu
Esittely/Yhteystiedot

Uutiset 2022
Uutiset 2021
Uutiset 2020
Uutiset 2019
Uutiset 2018

Laumamme
Pentueet
Pentuja/ Pentusuunnitelmia

Blogit

Gladlystones Blogi
Kasvatit Blogi
 Esittely 
Kennelnimi Gladlystones on myönnetty vuonna 2006.

Suomen Kennelliiton kasvattajasitoumuksen olen allekirjoittanut vuonna 2011.

Kennel Gladlystones on pieni kotikennel, jossa koiramme asuvat perheemme täysivaltaisina jäseninä.

Koiramaailmaan tutustumisen aloitin jo lapsena sekarotuisen "Vupen" muodossa.
Sitten nuoruudessani perheen myötä hurahdimme Suomen Ajokoira "Rituun" jonka kanssa tuli harrastettua metsästystä ja näytelmiinkin tutustuttua.
Karkeakarvaisen Saksanseisojan "Rean" otin sitten ns omaksi koirakseni, jonka kanssa tuli opeteltua pillin käyttöä.

Sitten taloon tuli nuorimman lapsen kaveriksi Saksanpaimenkoira "Kata", joka aloitti "Kata" nimen siirtymisen Saksanpaimenkorilla. Pojan toinenkin Sakemanni sai kantaakseen "Kata" nimen :))  No, kolmas ei ollut enää "Kata", vaan kantaa nimeä "Sara".  Neljäs Sakemanni oli "Mari", jonka saimme pitää luonamme vain hetken. "Marin" kohtaloksi koitui arthroosisten lonkkien aiheuttamat kivut ja takapään pettäminen.
Vuonna 2018 joukkomme täydentyi taas Saksanpaimenkoira "Ronjalla"

Vuosien vieriessä yhden ja toisenkin koirulaisen siirtyessä Sateenkaarisillalle harrastekoiraa teki mieli, joten taloon saapui Belgianpaimenkoira "Milla", jonka innoittamana taloon saapui harrastekavereiksi ulkomaantuonteina matkamuistoina Puolan reissulta Belgianpaimenkoirat "Tere" Tsekin Tasavallasta ja "Nita" Unkarista. Tere elää tänäkin päivänä, mutta Nitan kohtaloksi tuli joutua ihan pentuna koiravarkaan kynsiin ja näin ollen Nitan kohtalo on ollut vuosia avoinna.
 
Kasvatimme pienimuotoisesti tuontikoiriin pohjautuen Serra de Airesinpaimenkoiria.
Jalostusnarttuja toimme Portugalista ja Espanjasta. Jalostusurokset tuotiin Portugalista ja Ranskasta.

Serra de Airesinpaimenkoirieni kanssa harrastimme pää-asiassa näyttelyitä ja tottelevaisuutta ja jonkin verran agilityä ja jälkeä. Vuosien vieriessä näillekkin koirille tuli eteen vanhuus ja aika siirtyä paimentamaan taivaan lampaita.

Tulevaisuus rodussa runsaana esiintyvän Epilepsian vuoksi ei näyttänyt hyvälle, jonka johdosta taloon ei ole tullut enää Serra de Airesinpaimenkoiria.

       
   
Harvakseltaan kasvatimme EstrelanVuoristokoirapentuja. Kasvatustyössä olemme saaneet mahdollisuuden käyttää Portugalin tuontinarttuamme sekä sen jälkeläisiä. 

 Estrelanvuoristokoiran kanssa harrasteisiin kuului tottiksen lisäksi pulkanvetoa ja tietenkin näyttelyt.
 
Yksi kasvateistamme, sekä yksi oma  Estrelanvuoristokoira on toiminut Suomen Kennelliiton Kaverikoiratoiminnassa.

Mitkään koirat eivät ole ikuisia, vaikka niin monasti haluaisimme. Olemme joutuneet raskain mielin tekemään  niitä päätöksiä joita emme olisi halunneet tehdä.

Helmikuussa 2015 laumaamme vahvistamaan saapui narttupentu Portugalista, jota käytimme muutaman kerran näyttelyssä, muuten koira sai viettää kotikoiran elämää. Nykyisin tämä narttukoira elää toisen Estrelanvuoristokoiran kaverina kotikoiran roolissa maaseudulla. 

  
Olemme tuoneet kaksi Petit Basset Griffon Vendeeniä, toisen Puolasta ja toisen Tsekin Tasavallasta, joiden kanssa oli tarkoitus uudelleen virittää metsällisiä harrastuksiani, eli ajoa ja jälkeä. Tietenkin myös Bassetit kiersivät näyttelykehiä.

Bassettien kohdalla haaveet tulevaisuudesta ja pentusista kariutuivat "Tinan" sairastumiseen Epilepsiaan ja siirtymiseen Sateenkaarisillalle. Uroskin jäi hoitamaan kotikoiran kunniakasta tehtävää kunnes vanhuuden oireet pakottivat vaikeaan päätökseen päästää koira Sateenkaarisillalle.

 
Vastapainoksi metsässä rämpimiselle sain ajatuksen maastojuoksuista ja tietenkin näyttelytouhuista minikoirien keralla, joten pitkällisen pähkäilyjen jälkeen Portugalista tuli haettua kaksi pirtsakkaa Pientä karkeakarvaista PortugalinPodengoa.

Maailmalle päin katselin silmät avoinna ja niin löysin Portugalista ihastuttavan charmantin uros Podengon. Sitten tarjoutui mahdollisuus saada Portugalilais-syntyinen lähes aikuinen koira Ranskasta. Seuraavaksi taloon saapui narttupentu Portugalista ja sitä seurasi kaksikko Portugalista uros- ja narttupentu. Valitettavasti urospentu sairastui Legg Perthesiin ja päädyimme raskain mielin päästämään koiran pois. Tämän uroksen tilalle saapui urospentu. Vielä vuoden 2017 loppupuolella saimme mahdollisuuden ottaa laumaamme Portugalissa syntyneen uroksen joka asui jo valmiiksi Suomessa.

Nyt uskon katraamme niin kotona kuin sijoituskodeissakin olevan täynnä.

Podengojen kanssa harrastamme näyttelyitä, maastojuoksua sekä Suomen Kennelliiton Kaverikoiratoimintaa.

       
                  
 
Podengoistamme vanhinta urosta on käytetty jalostukseen. Nartuista kolmella on pentuja. Yksi nartuistamme kuoli yllättävän tapahtumasarjan seurauksena. Toivomme saavamme pitää nämä ihastuttavat karvaiset kaverimme vielä moniaita vuosia ainakin siinä tärkeimmässä ja kunniakkaimmassa roolissa, eli kotikoiran roolissa.
Tuonnit ovat olleet tärkeä osa jalostuskantaamme. Näyttelyitä arvostamme mukavana harrastuksena, jalostusvalinnat painottuvat ensisijaisesti luonteeseen ja terveyteen. Näyttelymenestys näiden jälkeen tulee pienenä plussana.

Tavoitteena on kasvattaa henkisesti ja fyysisesti terveitä koiria, jotka omaavat rodunomaisen ulkomuodon. Koiria jotka sopivat erilaisiin perheisiin ja tuottavat omistajilleen iloa.

Jokainen kasvatti on meille tärkeä, joten toivoisime että jokainen kasvattimme omistaja pitäisi yhteyttä pentu-ajan jälkeenkin.

Vastaamme mielellään harrastamiamme rotuja tai pentuetta koskeviin kysymyksiin!
   Syvänniemi, Kuopio Finland

 kennel (at) gladlystones . eu   (kirjoita yhteen)                                                        
www.GladlyStones.eu
Olen jäsenenä mm.

Yleisiä koiraliittoja ja -yhdistyksiä
- Suomen Kennelliito
- Kokonaisvaltaisen koiranjalostustuki ry
 -Suomen Koirankasvattajat ry


Rotuyhdistyksiä
- Suomen Portugalinpodengot ry

Harrastetoiminta

- Karttulan Kennelkerho ry

- Suomen Vinttikoiraliitto ry
- Savon seudun vinttikoiraharrastajat ry

Suoritettuja kursseja mm.

Koiran kasvatus ja -terveys
- Kasvattajan peruskurssi 
- Jalostusneuvojan peruskurssi, tentitty hyväksytysti
- Koirien lihashuoltokurssi
-Kasvattajan jatkokurssi

Koirien koulutus
- Toko-koulutusohjaaja, pätevöitynyt
- Agility koulutusohjaaja, pätevöitynyt

Koirakokeet ja näyttelyt
- Koetoimitsija 1
- Palveluskoirakokeiden koetoimitsija, pätevä
- Kehätoimitsijakurssi,  pätevöitynyt (kirjoittava ja pyörittävä kehätoimitsija)
- Toko-liikkeenohjaaja, pätevä
- Agility koetoimitsija, pätevä
- Luonnetestikoulutus

Vapaa-ehtoistoimita
Kaverikoira-ohjaajan koulutus
                                 Esittelyä muokattu vuonna  2018                                          Ylös